Pages

Bullet Journal │Způsob plánování a organizování života

pondělí 4. července 2016

Krásný letní den :)
Už tomu bude víc než měsíc, co jsem na youtube narazila na video o tomhle způsobu zapisování povinností, organizaci, plánování... 

Na začátek se určitě podívejte na originální video, kde "zakladatel" Ryder Carroll (odkaz na web kde se taky můžete dočíst vícepřímo ukazuje, jak by měl bullet journal fungovat a co to vlastně je :) 



Ukážu vám svůj bullet journal (pozn. nyní už používám jiný), ale pokud vás to bude více zajímat, tak určitě doporučuju se podívat na youtube na kanály jako BohoBerry nebo na Jessicu z Pretty Prints & Paper.


Jde o to, že si sami vytvoříte např. seznam knih, které si chcete přečíst, filmů na které se chcete podívat nebo si uděláte stránku na které si budete "evidovat" peníze které si potřebujete našetřit třeba na dovolenou nebo nějakou vysněnou věc... Fantazii se opravdu meze nekladou a já pro začátek udělala právě tyhle seznamy a připojila stránku, na kterou si zapisuju cíle/sny, kterých bych chtěla v průběhu roku dosáhnout a pak pokračuju v měsíčních a týdenních plánováních jako v klasickém diáři.
Vůbec tyto věci ale dělat nemusíte a můžete svůj sešit/diář/bullet journal využívat jen na zapisování každodenních povinností o kterých chcete mít přehled, potravin, které potřebujete nakoupit... Prostě a jednoduše, uděláte si ho přesně podle sebe! :)
Vím, že tenhle článek bude nejspíše trochu matoucí, proto se chystám udělat článek speciálně na tzv. kolekce což jsou stránky s knihami/filmy/penězi, poté na typy ročního/půlročního/měsíčního a týdenního plánování. Prostě to probrat více do hloubky :)

Slyšeli jste o této formě vedení "vlastního diáře"? 

2 komentáře:

  1. Naprosto super. Nikdy jsem o tom neslyšela. Myslím že zítra navštívím papírnictví. :)
    P.S.: Máš pěkné stránky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuju kouknout na youtube, instagram a facebook :D Je tolik lidí co mají tak krásné bullet journaly a milion inspirace! :D

      Vymazat

Děkuji za Vaše názory a komentáře :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS